Om oss

Vi driver utvecklingen framåt ____________________________

FA Selection är ett svensk företag som arbetar med att driva utvecklingen framåt. Vi jobbar med att utveckla funktionella ridkläder som är anpassade för den träning som utövas inom ridsporten. Kvalité och design står i fokus samt arbetet för en mer hållbar miljö. 

Ridsporten är inte miljöns bästa vän, där finns mycket som kan förbättras och därför väljer vi att arbeta med mijlövänliga och återvunna material samt så har vi hela vår produktion i Europa för att korta ner transporterna. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi hjälpas åt.

Vi använder oss bland annat av materialet silverplus technology som har väldigt goda egenskaper då det är antibakteriellt, snabbtorkande och tar bort dåligt lukt. Silverplus technology har inte några negativa effekter på miljön. De mängder silver som används i plaggen återvänder till naturen och motsvarar det genomsnittliga silverinnehållet som finns naturlig i jord eller stenar.

Alla våra kläder är i quick-dry material som andas samt har fyrvägs-stretch
för bästa komfort. Vi kombinerar det klassiska och stilrena med det trendiga och nytänkande. Vi har en genomtänkt design på samtliga produkter för att maximera funktionen. 

Behind the scenes

Grundare & CEO Frida Andersson är född och uppvuxen i Skåne i en by utanför Kristianstad. 21 år gammal valde hon att starta upp FA Selection.

Oktober 2020 stod allt klart och FA Selection lanserades. En stor dröm blev verklighet, att kunna kombinera företagande med det största intresset sedan barnsben.