Köpvillkor

Villkor och information

För din trygghet!

Dessa allmänna villkor gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via www.faselection.com. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och FA Selection AB, org. nr 559222-2524, (i fortsättningen ”FA Selection”, ”vi”). Genom att göra köp ifrån och använda denna hemsida så förbinder du dig till dessa villkor.

FA Selection kan inte hållas ansvarig för omständigheter vi ej råder över. Vi följer Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). 

Priser
Samtliga priser är i svenska kronor och det inkluderar moms (25%) inom Sverige. Vi har inget minsta ordervärde eller minsta antal produkter så du som konsument kan välja fritt bland vårt sortiment. Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar, lagerändringar och uppenbara skrivfel som kan råda på hemsidan. Vi tror och hoppas att ni som konsumenter har förståelse för detta.

Betalning
FA Selection erbjuder Klarna som betalningsmetod. Där kan du välja mellan faktura, kortbetalning eller delbetalning.
Klarna tar i vissa fall ut en avgift, till exempel om din Klarna-faktura ej betalas i tid. Mer information om Klarna hittar du på klarna.se.
Är du under 18 år kräver vi ett godkännande från målsman för att genomföra ett köp.

Leveranser och frakt
Vi använder oss av Postnord som fraktbolag. Det tillkommer en fraktkostnad på 49kr för leveranser inom Sverige. Exakta pris inklusive frakt ser du i kassan innan du genomför ditt köp, frakten och beställningspriset är där specificerat.
Av miljöskäl använder vi oss främst av emballage tillverkade i återvunnet material.

För aviseringar av ditt paket använder vi oss av mobiltelefonnummer och mailadress du anger vid köp. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar i samband med genomfört köp. Kolla därmed noggrant igenom dina kontaktuppgifter för att ta emot aviseringar korrekt.

Leveranstid
Din försändelse skickas snarast efter din beställning. Vanligtvis packar och skickar vi beställningar som inkommit innan kl. 12.00 på vardagar samma dag och vanligtvis når varorna kunden 1-2 dagar efter. Leveranstiden varierar mellan 1-3 arbetsdagar, men det är inget vi kan garantera. Vid kampanjer och högtider förbehåller vi oss rätten till längre leveranstider.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av produkter. Vid slutförsäljning kontaktas du via angiven mailadress eller telefonnummer och du kan då välja att vänta med leverans tills alla produkter finns i lager eller annullera den slutsålda produkten från din order. Vi jobbar för att hitta lösningen som känns bäst för just dig.

Byten och returer
Vid köp av varor på hemsidan gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela detta till oss 14 dagar från det att du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Ångerrätten gäller inte för varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel.

Om du vill ångra ditt köp innan ångerfristen löpt ut måste du inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket posta returen till oss. Returblanketten som medföljer ditt paket ska vara fullständigt ifylld för att returen ska vara giltig.

Vid utnyttjande av ångerrätten står du som kund för returfrakten. 

Returnerade produkter återlämnas i oförändrat och oanvänt skick. Med detta menas att eventuella etiketter och skyddsplatser återfinns på produkten i samma skick som vid leveransen. Returerna skall skickas tillbaka i samma emballage och på samma sätt som dem levererades för att vara godkända.

Returer som inte uppfyller våra krav accepteras ej utan dessa återsänds till konsumenten tillsammans med en faktura avseende administrativ avgift om 150kr.

Återbetalning sker när vi mottagit och kontrollerat produkten/produkternas tillstånd. Återbetalningen gäller kostnaden för återlämnad produkt/produkter. Fraktkostnaden kvarstår och återbetalas därmed aldrig.

Eventuella byten och returer skickas till:
FA Selection AB
Pilhålsvägen 7
291 67 Fjälkinge

Reklamation
Om du fått en skadad vara eller felaktig vara kontakta oss omedelbart på info@faselection.com. Ange ordernummer och namn i mailet. Du har rätt att reklamera en skadad eller felaktig vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Vi uppmanar till att reklamera omgående efter att felet upptäckts. Kom ihåg att kvitto måste uppvisas i samband med en reklamation. Om vi godkänner reklamationen så förbehåller vi oss rätten att i första hand reparera varan, om detta inte är möjligt skickar vi en ny vara. Skulle varan vara slut återbetalar vi köpeskillingen och de eventuella fraktavgifter som du haft i samband med reklamationen.

FA Selection förbehåller sig rätten att neka reklamation om vi anser att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer FA Selection riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se. Mer information finns på www.konsumentverket.se.

Byte
Vi hanterar inte direkta byten på vårt lager. Vid önskemål om byte gör ett återköp på produkten/produkterna enligt ångerrätten och lägg därefter en helt ny beställning på hemsidan. När vi mottagit och godkänt din retur så återbetalar vi dig för produkten/produkterna.

Outlösta paket
Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via sms eller mail till dig. Du som kund är ansvarig för att den adress, telefonnummer och mailadress du angivit är korrekt.
Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 150kr.

Köp genom återförsäljare
Har du köpt en FA Selection-produkt av en återförsäljare ska du vända dig till återförsäljaren/butiken för frågor om byten och reklamationer.

Begagnade köp
Har du köpt begagnade FA Selection-produkter av en annan privatperson kan vi tyvärr inte hjälpa dig med byten eller reklamationer.

Hantering av personuppgifter
För FA Selection är våra kunder viktiga och all information samlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och till GDPR-lagen.

Det finns olika tillfällen där vi behöver hantera dina personuppgifter eller annan integritetskänslig information för att tillhandahålla våra tjänster.

När du handlar på faselection.com behöver vi säkerställa att köpet är riktigt och att det verkligen är du som handlar. Vill du begära ut, ändra eller att din information raderas eller har några frågor kring personuppgifter tveka inte att kontakta oss på info@faselection.com.

Övrigt
FA Selection är ej ansvariga för eventuella olyckor eller liknande som kan uppstå där produkter från oss använts.

Observera att produktbilderna på hemsidan kan visa produkter som är extrautrustade. Det är alltid artikeltexten som beskriver den aktuella varan. Observera också att den upplevda färgen på skärmen kan skilja sig från den faktiska produkten beroende på vilka inställningar du har på din skärm.

De ridskolor/verksamheter/återförsäljare som köper varor från denna hemsida godkänner i och med köp att deras verksamhetsnamn kan komma att publiceras på hemsidan.

Kampanjerbjudanden och rabattkoder kan inte lösas in i efterhand på redan placerade orders. Kampanjer gäller endast på nya beställningar lagda under kampanjtiden.

Vi hjälper gärna dig att välja rätt storlek men kan inte garantera perfekt passform.

SMS- och mailreklam kan förekomma när du har handlat hos oss eller har registrerat din mailadress för artikelbevakning. Du kan alltid välja att avregistrera dig.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken inte skäligen kunnat förutses, som påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, och som gör att vi inte kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall sådan händelse utgöra grund för att FA Selection befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.